Δύο νέες διακρίσεις στα Responsible Business Awards 2019 για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό

Δύο νέες διακρίσεις έρχονται να μας δείξουν ότι η κοινωνική υπευθυνότητα και η προαγωγή της αειφορίας κατέχουν κεντρικό ρόλο στη στρατηγική και στην καθημερινή λειτουργία της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού.
Nea Odos

Δύο νέες σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2019, ενός θεσμού που επιβραβεύει και αναδεικνύει τις επενδύσεις που προάγουν την αειφορία, την εταιρική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη. 

Ειδικότερα, οι δυο εταιρίες έλαβαν Bronze βραβείο στην κατηγορία «Μακροπρόθεσμη Επένδυση Τοπικής / Περιφερειακής Εμβέλειας» για τη δράση  «Ασφαλώς ποδηλατώ», που υλοποιούν εδώ και 4 χρόνια σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Το «Ασφαλώς Ποδηλατώ» συμβάλλει στη διαμόρφωση της οδικής κουλτούρας και συμπεριφοράς των οδηγών του «αύριο» και έχει ως στόχο να αποκτήσουν τα παιδιά μια υπεύθυνη οδική συμπεριφορά, η οποία θα τα συντροφεύει και στα επόμενα, ενήλικα ταξίδια τους. Διαθέτει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ενώ υλοποιείται πάντα με τη συνεργασία των αρμόδιων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Απόλυτα συμβατό με τη στρατηγική προτεραιότητα της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού για προαγωγή της οδικής ασφάλειας, το «Ασφαλώς Ποδηλατώ» έχει ταξιδέψει μέσα σε μια χρονιά, σε περισσότερα από 130 δημοτικά σχολεία 9 νομών (Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Ιωαννίνων) και έχει εκπαιδεύσει σχεδόν 4.000 μαθητές στις βασικές αρχές της οδικής ασφάλειας και στην ασφαλή χρήση του πρώτου μεταφορικού τους μέσου, του ποδηλάτου.

Επιπλέον, η Νέα Οδός, έλαβε το μοναδικό βραβείο (Silver Award) που απονεμήθηκε στην κατηγορία «Βραχυπρόθεσμη Επένδυση Τοπικής / Περιφερειακής Εμβέλειας» για τη δράση  επιμόρφωσης 265 αστυνομικοί όλων των βαθμίδων από τις περιοχές της Ακαρνανίας, Αιτωλίας, Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων Εύβοιας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Φωκίδας, στην αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών κακοποιημένων παιδιών. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το σωματείο ΕΛΙΖΑ κατά τις παιδικής κακοποίησης, στο πλαίσιο εθνικής πρωτοβουλίας που υλοποιεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι η κοινωνική υπευθυνότητα και η προαγωγή της αειφορίας κατέχουν κεντρικό ρόλο στη στρατηγική και στην καθημερινή λειτουργία της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού. Στόχος μας είναι να είμαστε ενεργοί, κοινωνικά υπεύθυνοι πολίτες και να συμβάλλουμε τα μέγιστα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Περισσότερες πληροφορίες για τη στρατηγική και τις δράσεις των δύο εταιριών μπορείτε να βρείτε στο www.neaodos.gr & www.kentrikiodos.gr στην ενότητα Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.